Παραπαίει η ΕΛΕΓΕΙΑ, η Ένωση Γενικής Ιατρικής, την οποία συνεχίζει να ποδηγετεί ο Μερκούρης Μποδοσάκης, παρότι έχει συνταξιοδοτηθεί εδώ και αρκετά χρόνια.

Παρά την προσπάθεια να αποσιωπηθούν οι αναταράξεις, τα γεγονότα έγιναν γνωστά σε ευρύ κύκλο και αναγκάσθηκε το Διοικητικό Συμβούλιο που απέμεινε να εκδώσει ανακοίνωση, στην οποία παραθέτει τη δική του εκδοχή.

Τι αναφέρουν

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που προαναφέραμε, το ΔΣ της ΕΛΕΓΕΙΑ συνεδρίασε υπό την Προεδρία του κ. Ανάργυρου Μαριόλη στις 12 Δεκεμβρίου 2019 .

Στο ΔΣ κατατέθηκε πρόταση μομφής κατά του Αντιπροέδρου Β´ της ΕΛΕΓΕΙΑ κ. Ευάγγελου Φραγκούλη, για «επαναλαμβανόμενες αντικαταστατικές συ-μπεριφορές και διασπαστικές δράσεις». Η ανακοίνωση δεν καταγράφει τί είδους ήταν αυτές οι διασπαστικές δράσεις, πάντως η πρόταση μομφής υπερψηφίστηκε και ο κ. Φραγκούλης απεβλήθη από το ΔΣ και μάλιστα παραπέμπεται στο Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΕΛΕΓΕΙΑ! Μετά την αποβολή του κ. Φραγκούλη, εκλήθη ο κ. Νίκος Οικονόμου να αναλάβει τα καθήκοντά του Αντιπροέδρου Β´. Ο κ. Οικονόμου αρνήθηκε.

Στις 13 Δεκεμβρίου 2019 η Αντιπρόεδρος Α΄ της ΕΛΕΓΕΙΑ, κ. Ειρήνη Χατζοπούλου κοινοποίησε την επιστολή παραίτησής της.

Στις 14 Δεκεμβρίου 2019 το βράδυ ο Πρόεδρος της ΕΛΕΓΕΙΑ, κ. Ανάργυρος Μα-ριόλης, απέστειλε κι αυτός τη δική του παραίτηση.

Έτσι το ΔΣ παραμένει ακέφαλο, ενώ στη σύνθεσή του προβάλλει και το όνομα του Ερμόφιλου Μερκούρη, ο οποίος τυγχάνει υιός του επιτίμου και ισοβίου Προέδρου.

Οι εξελίξεις

Μετά τη διαλυτική κατάσταση και λόγω έλλειψης αναπληρωματικών μελών στο ΔΣ, η ΕΛΕΓΕΙΑ πρόκειται να πραγματοποιήσει Γενική Συνέλευση και να διενεργήσει συμπληρωματικές εκλογές, σε μια απεγνωσμένη προσπάθεια να αποκαταστήσει τη λειτουργία και το κύρος της.

Παράλληλα οι υπόλοιποι φορείς Γενικής Ιατρικής έχουν συγκροτήσει ενιαίο σωματείο και αναμένεται η έγκριση του καταστατικού από το Πρωτοδικείο.

Ευχόμαστε η ΕΛΕΓΕΙΑ να εγκαταλείψει τις μεγαλομανείς απόψεις της και να προσχωρήσει στον ενιαίο φορέα, ώστε οι Γενικοί Γιατροί να μπορούν να εκφράζονται ενιαία και να προασπίζουν τα επαγγελματικά και επιστημονικά τους συμφέροντα.

Πηγή