Στους δρόμους βρέθηκαν τις τελευταίες μέρες οι γιατροί του νοσοκομείου “Ευαγγελισμός”, διαμαρτυρόμενοι για τη διαχείριση του προβλήματος των ελλείψεων γιατρών και νοσηλευτών από την πλευρά της κυβέρνησης. Οι γιατροί του Σωματείου του Ευαγγελισμού, πραγματοποίησαν καθιστική διαμαρτυρία στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) απαιτώντας να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενος και να μονιμοποιηθούν όλοι οι συμβασιούχοι και εργολαβικοί, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Την ίδια στιγμή στο εσωτερικό του νοσοκομείου, όπου εφημέρευε, βασίλευαν τα ράντζα και μάλιστα όχι μόνο στους διαδρόμους. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Νοσοκομεία, (ΠΟΕΔΗΝ), Μιχάλη Γιαννάκο, πλέον τα ράντζα “στριμώχονται” και μέσα στους θαλάμους των ασθενών. Ετσι, ένας 6κλινος θάλαμος, θα μετατραπεί σε 8κλινο και ένας 8κλινος σε … 10κλινο:

“Δεν μπορούν οι ασθενείς πλέον στους θαλάμους ούτε να χρησιμοποιήσουν τις τουαλέτες. Σαράντα ράντζα υπήρχαν μετά την εφημερία της Πέμπτης στον Ευαγγελισμό. Και μάλιστα σε όλες τις Κλινικές: στις Παθολογικές, Πνευμονολογικές, Καρδιολογικές, αλλά και στην Ψυχιατρική Κλινική”, αναφέρει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.

Ευαγγελισμός: Απολύονται 600 εργαζόμενοι τέλος του χρόνου

Όπως τόνισαν οι διαδηλωτές γιατροί κατά τη διάρκεια της διαμαρτυρίας τους, οι εργαζόμενοι που δουλεύουν στον Ευαγγελισμό με ελαστικές σχέσεις εργασίας ξεπερνούν το 20% του συνόλου των εργαζομένων (600 εργαζόμενοι). Στις 31 Δεκεμβρίου, μάλιστα, αναμένεται να απολυθούν τουλάχιστον οι μισοί (σε καθαριότητα και μεταφορές). Την ίδια ώρα οι κενές οργανικές θέσεις είναι 800 κι αν συσταθούν νέες οργανικές θέσεις για όσους είναι στα συνεργεία, τότε θα είναι 1.200.

Ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του νοσοκομείου “Ευαγγελισμός”, Ηλίας Σιώρας, τονίζει ότι η όποια παράταση δοθεί για λίγους μήνες, απλώς ανακυκλώνει το πρόβλημα και συμπληρώνει: «Αν διεξαχθεί διαγωνισμός με κριτήρια ΑΣΕΠ είναι σίγουρο ότι θα απολυθούν πάνω από τους μισούς. Τα νοσοκομεία δεν προσφέρουν αναλώσιμη δουλειά. Απαιτούνται μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Όσα υποσχέθηκε ο υπουργός είναι αστεία, μιλώντας για προσλήψεις 950 μόνιμων γιατρών όταν λείπουν πάνω από 7.000. Οι ελλείψεις είναι τεράστιες και σε νοσηλευτικό, τεχνικό, διοικητικό προσωπικό. Μόνο το Φαρμακείο του Ευαγγελισμού χρειάζεται στις αρχές του Γενάρη 4,5 εκατομμύρια ευρώ και του δόθηκε μόλις 1 εκατ. ευρώ, άρα είναι μαθηματικά σίγουρο ότι θα έχουμε ελλείψεις σε φάρμακα», υπογράμμισε.

 

Πηγή