Όλες τις τελευταίες εξελίξεις για την πορεία της πανδημίας στη χώρα παρουσίασαν η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα, η Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου και ο Επίκουρος Καθηγητής Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Γκίκας Μαγιορκίνης.

gkagka

Αναφερόμενη στα αντιικά φάρμακα η κ. Γκάγκα τόνισε ότι η πλατφόρμα άνοιξε πριν μια εβδομάδα, έχουν γίνει 1.436 αιτήσεις και έχουν απορριφθεί 19. «Το τελευταίο τετραήμερο έγιναν 857 αιτήσεις που εγκρίθηκαν», σημείωσε.

Η κ. Γκάγκα τόνισε πως οι γιατροί είναι σημαντικό να κάνουν την αίτηση σύντομα (την 1η ή την 2η μέρα), ώστε τα φάρμακα να φθάνουν την πέμπτη μέρα στους ασθενείς.
Η ίδια σημείωσε πως από χθες οι πολίτες πλέον μπορούν να επικοινωνούν με την Ομάδα Εξυπηρέτησης για τη διαδικασία διάθεσης αντιικών χαπιών κατά της COVID-19 και πρόσθεσε πως για την παραλαβή του φαρμάκου, οι ασθενείς των οποίων η αίτηση εγκρίνεται, πρέπει άμεσα να αποδέχονται τους όρους χρήσης και χορήγησης στο σύνδεσμο.