Ποια μέτρα ενίσχυσης του ΕΣΥ θα ανακοινωθούν από το υπουργείο Υγείας

Συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα και ειδικά τις μεγάλες ιδιωτικές κλινικές της Αττικής έχει ξεκινήσει το υπουργείο Υγείας προκειμένου να στηριχθεί το δημόσιο σύστημα υγείας που στενάζει από τις γεμάτες κλίνες ΜΕΘ. Ήδη έχουν παραχωρηθεί 130 κλίνες ΜΕΘ από ιδιωτικές κλινικές στο ΕΣΥ, ενώ έχουν καταρτιστούν και κατάλογοι με ονόματα ιδιωτών γιατρών που θα σπεύσουν στα δημόσια νοσοκομεία προκειμένου να ανοίξουν κλίνες ΜΕΘ που σήμερα δεν διαθέτουν προσωπικό.

Ταυτόχρονα ασθενείς που δεν πάσχουν από covid ξεκινούν σιγά σιγά να μεταφέρονται σε απλές κλίνες ιδιωτικών νοσοκομείων προκειμένου να αδειάσουν κλίνες στο ΕΣΥ και να νοσηλευθούν ασθενείς με κορονοϊό.Από τις διαπραγματεύσεις που πραγματοποιήθηκαν τις προηγούμενες ημέρες μεταξύ του υπουργείου Υγείας και του Συνδέσμου Ελληνικών Κλινικών (ΣΕΚ) που περιλαμβάνει όλες τις μεγάλες ιδιωτικές κλινικές της Αθήνας, προέκυψε ότι οι κλινικές θα παράσχουν ιδιώτες γιατρούς στα δημόσια νοσοκομεία οι οποίοι μάλιστα θα αμείβονται για τις υπηρεσίες τους από τις κλινικές.

Όπως δηλώνει στο ethnos.gr ο Πρόεδρος του ΣΕΚ Σέργιος Σταμπουλούς: «Είμαστε σε συνεχή συνεργασία με το υπουργείο Υγείας τόσο για να παραχωρήσουμε κλίνες για ασθενείς όσο και ιατρικό προσωπικό. Ήδη υπάρχουν οι λίστες με τους ιδιώτες γιατρούς με βάση τις ειδικότητες που χρειάζεται το ΕΣΥ, ώστε να σπεύσουν να συμβάλουν». Παράλληλα το υπουργείο Υγείας μετατρέπει δημόσια νοσοκομεία αποκλειστικά για covid ενώ οι ασθενείς έχουν ξεκινήσει να μεταφέρονται στις ιδιωτικές κλινικές.

Το Σισμανόγλειο, η Παμμακάριστος αλλά και το παλαιό Λοιμωδών Αγία Βαρβάρα θα εστιάσουν το επόμενο διάστημα μόνο σε ασθενείς με κορονοϊό, ώστε να ανασάνουν λίγο τα μεγάλα το Σωτηρία και ο Ευαγγελισμός που πλέον είναι ασφυκτικά γεμάτα. Αξιοσημείωτο είναι – σύμφωνα με πληροφορίες του ethnos.gr – ότι στις αρχικές συζητήσεις μεταξύ υπουργείου Υγείας και μεγάλων ιδιωτικών κλινικών είχε εξετασθεί το ενδεχόμενο να μεταφερθούν ασθενείς με covid στον ιδιωτικό τομέα. Όμως η συζήτηση αυτή δεν τελεσφόρησε.

Πηγή