Στην κατηγορηματική διάψευση των δημοσιευμάτων που υποστηρίζουν ότι ο Άδωνις Γεωργιάδης καθόριζε τις τιμές φαρμάκων, προχώρησε ο πρώην προϊστάμενος της Διεύθυνσης Φαρμάκων και Φαρμακείων του υπουργείου Υγείας και πρώην γενικός επιθεωρητής (Σώμα Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας- Πρόνοιας) ΣΕΥΥΠ, κ. Σταύρος Ευαγγελάτος, τονίζοντας ότι ουδέποτε υπέπεσε στην αντίληψή του η παραμικρή προνομιακή σχέση του τότε υπουργού Υγείας με οποιαδήποτε συγκεκριμένη εταιρεία».

Με δηλώσεις του στο protothema.gr, o καθ’ ύλην αρμόδιος επί θητείας Γεωργιάδη στο υπουργείο Υγείας, επικεφαλής τότε της οικείας Διεύθυνσης, κ. Ευαγγελάτος, αποσαφηνίζει τι ίσχυε στο υπουργείο Υγείας επί Γεωργιάδη αλλά και επί των προκατόχων και των διαδόχων του κ. Γεωργιάδη στην Αριστοτέλους αναφορικά με την τιμολόγηση των φαρμάκων και απορρίπτει τις αιτιάσεις της εφημερίδας «Αυγή» ότι σε αναφορές του εκθέτει τον τότε υπουργό Υγείας και τον εμπλέκει στην τιμολόγηση συγκεκριμένων φαρμάκων συγκεκριμένων εταιρειών.

«Ουδέποτε υπέπεσε στην αντίληψή μου η παραμικρή προνομιακή σχέση του τότε υπουργού Υγείας με οποιαδήποτε συγκεκριμένη εταιρεία» επισημαίνει ο κ. Ευαγγελάτος.

«Οι διατάξεις τιμολόγησης της υπουργικής απόφασης πράγματι δεν εκδίδονταν σε συνεννόηση με τη Διεύθυνση Φαρμάκων-Φαρμακείων του υπουργείου, διαδικασία που, από όσο γνωρίζω, ακολουθήθηκε και από τους επόμενους υπουργούς Υγείας. Η εικόνα, που έχω, επί της δικής μου θητείας, για την τιμολόγηση των φαρμάκων είναι ότι υπήρχε απευθείας συνεννόηση του υπουργού με την τρόικα» αναφέρει.

Εξηγεί δε ακριβώς ποια ήταν η διαδικασία τιμολόγησης των φαρμάκων: «Μετά την έκδοση των υπουργικών αποφάσεων για την τιμολόγηση των φαρμάκων, ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ) αναρτούσε προτεινόμενο δελτίο τιμών φαρμάκων και οι όποιες ενστάσεις συζητούνταν στην πολυμελή Επιτροπή Τιμών Φαρμάκων. Με ομόφωνη ενυπόγραφη εισήγηση της Επιτροπής Τιμών, ο υπουργός Υγείας υπέγραφε το δελτίο τιμών φαρμάκων».