Όλο το 24ωρο θα λειτουργεί και πάλι από σήμερα το Κέντρο Υγείας Μεγάρων, η πλήρης λειτουργία του οποίου, είχε σταματήσει τον περασμένο Ιούνιο. Στο εξής θα εφημερεύει τις ημέρες του μήνα που δεν εφημερεύει το Θριάσιο νοσοκομείο, καλύπτοντας ένα υγειονομικό κενό που είχε δημιουργηθεί για τους κατοίκους των Μεγάρων και της Δυτικής Αττικής.

Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας και ο υφυπουργός  Βασίλης Κοντοζαμάνης επισκέφθηκαν σήμερα το μεσημέρι το Κέντρο Υγείας Μεγάρων και πραγματοποίησαν σύσκεψη με το προσωπικό και βουλευτές της Περιφέρειας Δυτικής Αττικής, το δήμαρχο Μεγάρων και τοπικούς φορείς.

«Τα Μέγαρα είναι μια σημαντική περιοχή με πολύ κόσμο, που θέλουμε να στηρίξουμε και γι’ αυτό επαναλειτουργούμε ουσιαστικά το Κέντρο Υγείας στην περιοχή.Ικανή και αναγκαία συνθήκη για να λειτουργήσει ένα Κέντρο Υγείας, και ειδικά επί 24ώρου βάσεως, καλύπτοντας το Θριάσιο νοσοκομείο τις ημέρες που δεν εφημερεύει, είναι να υπάρχει η απόλυτη εγγύηση για την ασφάλεια του ιατρικού, νοσηλευτικού, παραϊατρικού και διοικητικού προσωπικού» τόνισε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας μετά την σύσκεψη και πρόσθεσε ότι για το λόγο αυτό υπάρχει στενή συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία και το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, «προκειμένου να διασφαλιστεί ότι αυτοί που ασκούν το λειτούργημά τους, θα μπορούν να το κάνουν απρόσκοπτα, χωρίς να κινδυνεύει η σωματική τους ακεραιότητα».

Στόχος του υπουργείου Υγείας είναι να στηριχθεί και να αναπτυχθεί περαιτέρω το Κέντρο Υγείας Μεγάρων, ώστε να παρέχει υπηρεσίας υγείας σε όλους τους πολίτες κατέληξε ο Β.Κικίλιας.

Ο υφυπουργός Β. Κοντοζαμάνης συμπλήρωσε ότι « η σημερινή έναρξη της 24ωρης λειτουργίας του Κέντρου Υγείας Μεγάρων είναι ένα μήνυμα που θέλει να στείλει το Υπουργείο Υγείας, ότι κανένας πολίτης δεν θα στερηθεί το μίνιμουμ των απαραίτητων υπηρεσιών υγείας που πρέπει να έχει».