ΔΗΚΙ-ΙΣΑ και αποχή οι νικητές στις εκλογές του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών

iatrikos sulogos athononΝίκη και αυτοδυναμία εξασφάλισε η παράταξη ΔΗΚΙ – ΙΣΑ, που είχε το χρίσμα της ΝΔ, στις εκλογές του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ).. Πολύ μεγάλη, ωστόσο, ήταν η αποχή. Η ΔΗΚΙ_ΙΣΑ με επικεφαλής το σημερινό πρόεδρο του ΙΣΑ Γιώργο Πατούλη – συγκέντρωσε περίπου 54,7%, και καταλαμβάνει 9 από τις 17 έδρες του διοικητικού συμβουλίου. Το ποσοστό της «γαλάζιας» παράταξης εμφανίζεται αυξημένο κατά 20 ποσοστιαίες μονάδες σε σύγκριση με τις εκλογές του 2014. Είναι η πρώτη φορά μετά από δεκαετίες που μια παράταξη επιτυγχάνει αυτοδυναμία.

Στο μισό συρρικνώθηκε το ποσοστό της παράταξης Αγωνιστικό Μέτωπο Γιατρών που πρόκειται στον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ σημαντική άνοδο σημείωσε η παράταξη ΔΗΠΑΚ που πρόσκειται στο ΚΚΕ, η οποία αναδείχθηκε στη δεύτερη θέση.

Ωστόσο, σημαντική ήταν η αποχή των Αθηναίων γιατρών από τις εκλογές. Από τους 19.617 εγγεγραμμένους στο Σύλλογο, ψήφισαν μόλις 6.581. Τα επίσημα αποτελέσματα, όπως ανακοινώθηκαν από τον Ιατρικό Σύλλογο:

ΠΑΡΑΤΑΞΗΠΟΣΟΣΤΟ
ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ ΙΑΤΡΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ - ΔΗ.Κ.Ι. - Ι.Σ.Α.54.76%
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΓΙΑΤΡΩΝ8.63%
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ (ΔΗ.ΠΑ.Κ) ΓΙΑΤΡΩΝ8.28%
ΚΙΝΗΜΑ ΝΕΩΝ ΙΑΤΡΩΝ (ΚΙΝΙ)7.64%
ΕΝΩΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ (Α.Ρ.Σ.Ι. - ΝΥΣΤΕΡΙ - ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΙΑΤΡΩΝ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ)6.56%
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΙΑΤΡΩΝ – Κ.Ι.ΑΝ - ΓΙΑΤΡΟΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ 5.78%
ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ – ΜΑΧΟΜΕΝΟΙ ΙΑΤΡΟΙ5.10%
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΙΑΤΡΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ (A.I.K.)3.25%

Υποδιπλασιάστηκε η δύναμη της παράταξης που πρόσκειται στο ΣΥΡΙΖΑ

Το Αγωνιστικό Μέτωπο που πρόσκεινται στο ΣΥΡΙΖΑ είδε το ποσοστό του να συρρικώνεται στο 8,63%, από το 15% της προηγούμενης αναμέτρησης. Οι συνδικαλιστές γιατροί του ΣΥΡΙΖΑ ρίχνουν την ευθύνη στη κυβέρνηση και συγκεκριμένα στο υπουργείο Υγείας, καθώς όπως αναφέρουν αυθαίρετες ενέργειες όπως αυτή της διεύρυνσης του ωραρίου των Κέντρων Υγείας τους και