Άμεσα αναμένεται να ξεκινήσει και πάλι η διαδικασία για τη δημοσιοποίηση των ονομάτων των γιατρών που μεταβαίνουν σε συνέδρια με χορηγίες από φαρμακευτικές εταιρείες.

Μια διαδικασία που έμεινε στη μέση, καθώς μπλόκαρε από την απαγόρευση της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων στην οποία είχαν προσφύγει οι Ιατρικοί Σύλλογοι.

Ήδη η ηγεσία του υπουργείου Υγείας ετοιμάζεται και νομικά για τη νέα απόφαση της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, ώστε αν χρειαστεί να προσαρμόσει αντίστοιχα και τη δημοσιοποίηση των ονομάτων.

Πάντως όπως επεσήμανε και ο ίδιος ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός μιλώντας στη βουλή κατά τη διάρκεια συζήτησης για την εξεταστική επιτροπή για την Υγεία, όταν έρθει η απόφαση της Αρχής θα δημοσιοποιούνται τα ονόματα των γιατρών στην ιστοσελίδα του ΕΟΦ αλλά και στις ιστοσελίδες των φαρμακευτικών εταιρειών.

Εκεί θα αναγράφεται το συνέδριο ή η εκδήλωση στην οποία συμμετείχαν, αλλά και πόσα χρήματα έλαβαν ως χορηγία από τις εταιρείες ή ακόμη και πόσο ήταν το κόστος για σίτιση και διαμονή.

Πηγή: healthreport.gr