Με ταχύ ρυθμο, έπειτα από την καθυστέρηση που δημιούργησε η διόρθωση των “αστοχιών” στον κατάλογο με τους διοικητές του ΕΣΥ που δημοσιοποιήθηκε από το υπουργείο Υγείας στο τέλος του περασμένου Νοεμβρίου, προχωρεί πλέον η αλλαγή των προσώπων στις διοικήσεις των δημόσιων νοσοκομείων.

Στόχος της ηγεσίας της Αριστοτέλους είναι μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιανουαρίου να έχει ολοκληρωθεί η τοποθέτηση των νέων επικεφαλής, διοικητών και αναπληρωτών διοικητών στα νοσοκομεία και να δρομολογηθούν άμεσα οι δράσεις που απορρέουν από τη Σύμβαση Αποδοτικότητας που υπογράφουν με τις οικείες Υγειονομικές Περιφέρειες (ΥΠΕ).

Εχθές ανέλαβαν τα καθήκοντα τους, μετά τη δημοσίευση του διορισμού τους σε ΦΕΚ, οι διοικητές σε μεγάλα νοσοκομεία της Αττικής, μεταξύ των οποίων στον Ευαγγελισμό, στο Γεννηματάς, στο Λαϊκό, στο Ασκληπιείο και στο Άγιο Σάββα. Σήμερα η ίδια διαδικασία θα επαναληφθεί για τα νοσοκομεία ΚΑΤ, Αττικόν, Ελπίς, Έλενα και Σισμανόγλειο.

Ποιοι είναι οι νέοι διοικητές

– Στον Ευαγγελισμό, που είναι διασυνδεδεμένο νοσοκομειο με το Οφθαλμιατρείο και την Πολυκλινικη, τοποθετήθηκε ο κ. Αναστάσιος Γρηγορόπουλος, πτυχιούχος Οικονομικών του Πανεπιστημίου Πειραιά, κάτοχος Μάστερ στη Διοίκηση Επιχειρήσεων. Ο κ. Γρηγορόπουλος ήταν επικεφαλής του νοσοκομειου και στο παρελθόν.
– Στο Λαϊκό διοικητής ανέλαβε ο κ. Χρήστος Αντωνόπουλος, πτυχιούχος του Τμήματος Δημόσιας Διοίκησης του Παντείου Πανεπιστημίου.
– Στο Ασκληπιείο Βούλας βρίσκεται πλεον ο κ. Ανδρέας Πλεμμένος, Πτυχιούχος Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Πατρών, κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου στη Διοίκηση Επιχειρήσεων.
– Στον Άγιο Σάββα τη διοίκηση αναλαμβάνει η κυρία Όλγα Μπαλαούρα, Πτυχιούχος Εκπαίδευσης Προσχολικής Αγωγής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου του Τμήματος Δημόσιας Διοίκησης του Παντείου Πανεπιστημίου.
– Στο Γεννηματάς θα βρίσκεται ο κ. Ελευθέριος Μπούλιας, Πτυχιούχο του Τμήματος Φυσικής της Σχολής Θετικών Επιστημών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου στα Τεχνοοικονομικά Συστήματα του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και του Πανεπιστημίου Πειραιώς.
– Στη διοικηση του ΚΑΤ θα βρίσκονται οι κκ. Γιάννης Ηλιόπουλος και Παναγιώτης Γιαννοπουλος, ως διοικητής και αναπληρωτής αντίστοιχα.
– Στο νοσοκομείο ΕΛΠΙΣ διοικητής θα είναι ο κ. Γιάννης Κοτσαριδης.
– Στο ΕΛΕΝΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ που διασυνδέεται με το ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ θα είναι επικεφαλής η κυρία Ευαγγελία Κοντοσταθακου με αναπληρωτή τον κ. Σπύρο Καββούρη.
– Στο Σισμανόγλειο τοποθετήθηκε ο κ. Ηλίας Δαλαίνας με αναπληρωτή τον κ. Γιάννη Ευθυμιάδη.
Τέλος, – στο ΑΤΤΙΚΟΝ θα βρίσκεται στο τιμόνι του νοσοκομείου ο κ. Σπύρος Αποστολόπουλος.