Δεκτή από τον υπουργό Υγείας και ειδικότερα από τον αναπληρώτη του κο Πολάκη, έγινε η παραίτηση του προέδρου του ΕΟΠΥΥ Σωτήρη Μπερσίμη.

paraitisi-mpersimiΌπως αναφέρει ο κ. Μπερσίμης η παραίτηση του, την οποία είχε υποβάλλει από το καλοκαίρι, έγινε για προσωπικούς λόγους και ο ίδιος θα παραμείνει στη θέση του μέχρι να οριστεί ο αντικαταστάτης του.

Στην επιστολή του ο Σ.Μπερσίμης κάνει απολογισμό στο έργο του κάνοντας λόγο για θετικά αποτελέσματα στον εκσυγχρονισμό του οργανισμού, την αποπληρωμή των χρεών του προς τρίτους και τον ψηφιακό μετασχηματισμό του. Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στα ληξιπρόθεσμα χρέη του οργανισμού τα οποία έπεσαν από 2.2 δισ. ευρώ στα διακόσια εκατομμύρια.

Ωστόσο όλοι γνωρίζουν πως οι σχέσεις του κ. Μπερσίμη με την ηγεσία του υπ. Υγείας αλλά και με τον αντιπρόεδρο του ΕΟΠΥΥ δεν ήταν και οι καλύτερες.

Μάλιστα τον Οκτώβριο του 2017 σε Προεδρικό Διάταγμα που υπέγραψε ο υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Ξανθός κατήργησε τη διοικητική και οικονομική αυτοτέλεια του ΕΟΠΥΥ. Επιπλέον ο πρόεδρος του Οργανισμού βγήκε εκτός της κατάρτισης του Ενιαίου Κανονισμού Παροχών Υγείας (ΕΚΠΥ) του ΕΟΠΥΥ καθώς δε συμετείχε ούτε στο Διοικητικό Συμβούλιο που επικύρωσε το νεο ΕΚΠΥ.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Υγείας το αργότερο μέχρι τη Δευτέρα αναμένεται να προκηρυχθεί με διεθνή διαγωνισμό η θέση για το νέο πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ.