Η αμερικανική φαρμακευτική εταιρεία είχε ανακοινώσει εντός του Φεβρουαρίου ότι υπέβαλε αίτηση για την υπό όρους αδειοδότηση του εμβολίου της στην EMA

embolio koronoios

Η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Φαρμάκων (EMA) αναμένεται να δώσει τη θετική γνωμοδότησή της για το εμβόλιο της Johnson & Johnson κατά του κορονοϊού στις 11 Μαρτίου, σύμφωνα το Bloomberg News.

Η αμερικανική φαμρακευτική εταιρεία είχε ανακοινώσει εντός του Φεβρουαρίου ότι υπέβαλε αίτηση για την υπό όρους αδειοδότηση του εμβολίου της στην EMA. Την περασμένη εβδομάδα, η ευρωπαϊκή ρυθμιστική αρχή ανακοίνωσε ότι είναι πιθανό να γνωμοδοτήσει στα μέσα Μαρτίου σχετικά με την έγκριση ή μη του εμβολίου, η αξιολόγηση του οποίου γίνεται με ταχείες διαδικασίες.

Αν εγκριθεί, το εμβόλιο της Johnson & Johnson θα είναι το τέταρτο που θα αδειοδοτηθεί στην Ευρωπαϊκή Ενωση μετά τα εμβόλια των Pfizer / BioNTech της Moderna Inc και των AstraZeneca. Το πλεονέκτημά του είναι ότι χρειάζεται μόνο μία δόση, αντίθετα από τα άλλα τρία. Σημαντικό είναι και το ότι δεν απαιτεί ειδικές συνθήκες συντήρησης, όπως βαθιά ψύξη.

Πηγή