Περισσότερα από 80 φαρμακευτικά σκευάσματα λείπουν από την ελληνική αγορά, τα οποία διατίθενται από τα φαρμακεία και τα νοσοκομείακα.

Οι κυριότερες ελλείψεις αφορούν σκευάσματα για παθήσεις του κυκλοφορικού συστήματος, μυοσκελετικά πρόβληματα, διάφορα αντιβιοτικά καθώς και ορισμένα ψυχιατρικά φάρμακα και ανοσοσφαιρίνες οι οποίες χορηγούνται για να αντιμετωπιστούν αναιμίες ή παθήσεις όπως η ηπατίτιδα Β.

Επίσης από την αγορά λείπουν και 9 εμβόλια, ορισμένα από τα οποία περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα υποχρεωτικού εμβολιασμού. Για τα παιδιατρικα εμβόλια που βρίσκονται σε έλλειψη, υπάρχουν εναλλακτικά. Ωστόσο, αν πρόκειται για επαναληπτικό εμβολιασμό, πολλοί παιδίατροι δεν συνιστούν η δεύτερη δόση να γίνεται με σκεύασμα διαφορετικό από αυτό που χορηγήθηκε στην πρώτη δόση. Το πρόβλημα με τα παιδιατρικά εμβόλια είναι χρόνιο και πέρυσι το υπουργείο Υγείας είχε αναγκαστεί να τροποποιήσει το πρόγραμμα υποχρεωτικού εμβολιασμού.

Όπως γίνεται γνωστό σε ορισμένες περιπτώσεις η έλλειψη αναμένεται να συνεχιστεί μέχρι το Μάιο του 2019, ενώ για άλλα φάρμακα αναφέρεται πως θα αρχίσουν να διατίθενται και πάλι μέχρι το τέλος του χρόνου.