Έντονη ανησυχία επικρατεί στις τάξεις των φαρμακοποιών από την κίνηση της Medtronic να ανοίξει κατάστημα λιανικής πώλησης αναλωσίμων για το διαβήτη στο κέντρο της Αθήνας!

Παρ’ όλη τη διαβεβαίωση της εταιρείας ότι το κατάστημα αφορά αποκλειστικά τα αναλώσιμα που χρησιμοποιούνται για τις αντλίες έγχυσης ινσουλίνης της Medtronic, οι φαρμακοποιοί θεωρούν ότι ανοίγει ο δρόμος και για την πώληση προϊόντων που μέχρι σήμερα τα θεωρούσαν ως αποκλειστικής διακίνησης από τα φαρμακεία τους.

Για τον παραπάνω λόγο ο πρόεδρος του ΦΣΑ, Κώστας Λουράντος με επείγον έγγραφό του προς τη διοίκηση του ΕΟΠΥΥ ζητά διευκρινίσεις αναφέροντας πως «δεχθήκαμε έντονες διαμαρτυρίες από μέλη μας ότι η εταιρεία MEDTRONIC (DIABETESSHOP) διακινεί απευθείας προς τους ασφαλισμένους του Οργανισμού σας, αναλώσιμα σακχαρώδη διαβήτη, βάσει σύμβασης που έχει συνάψει μαζί σας από το 2017. Παρακαλούμε όπως μας ενημερώσετε αν πράγματι έχετε συνάψει σύμβαση με την εν λόγω εταιρεία ή αν έχει πέσει στην αντίληψη σας η δραστηριότητα της αυτή, δεδομένου ότι βάσει ΦΕΚ Β 2198/2009 (ΔΥ8Δ/ΓΠ οικ. 130648), άρθρο 25, παρ. 2, τα in vitro ιατροτεχνολογικά προϊόντα, διατίθενται αποκλειστικά από τα φαρμακεία».