Μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη συζήτηση της δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος για τη κατασκευή παιδιατρικού νοσοκομείου στη Θεσσαλονίκη, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας κ. Μίνα Γκάγκα, τόνισε την ανάγκη άρσης των διαφοροποιήσεων στους όρους με τους οποίους εργάζονται οι γιατροί σε ΕΣΥ, στρατό και πανεπιστήμια.

mina-gkagka

«Αποτελεί ύψιστης σημασίας το ζήτημα στελέχωσης των νοσοκομείων. Στο ΕΣΥ υπάρχουν ιατροί πολλών ταχυτήτων. Υπάρχουν οι πανεπιστημιακοί, οι στρατιωτικοί και οι ιατροί του ΕΣΥ. Οι πανεπιστημιακές θέσεις γίνονται ανάρπαστες γιατί οι πανεπιστημιακοί έχουν δικαίωμα άσκησης ελευθέρου επαγγέλματος παράλληλα με το έργο τους μέσα στα νοσοκομεία. Το ίδιο δικαίωμα έχουν και οι στρατιωτικοί.

Πρέπει λοιπόν να προσφέρουμε τις ίδιες δυνατότητες σε όλους τους ιατρούς. Δυνατότητες που δίνονται σε άλλες χώρες με αποτέλεσμα να φεύγουν από την δική μας. Δίνοντας αυτές τις ευκαιρίες θα στελεχωθούν οι θέσεις των περιφερειακών νοσοκομείων. Δεν είναι καινοφανές αυτό, ισχύει στα περισσότερα συστήματα της Ευρώπης», είπε χαρακτηριστικά.