Σε πρώιμη φάση μεν, έχει πέσει στο τραπέζι των συζητήσεων δε, η πρόταση από ιδιωτικούς Oμίλους που κινούνται στον χώρο της υγείας να αναλάβουν τη διοίκηση δημόσιων νοσοκομείων, επιτυγχάνοντας με σαφείς στόχους την αναβάθμιση των παρεχομένων υπηρεσιών τους, την επίτευξη κερδοφορίας και τον εξορθολογισμό των δαπανών τους, βάζοντας τέλος στη σπατάλη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σε συζητήσεις που πρόσφατα έγιναν με υπουργικούς παράγοντες, εκπρόσωπος από τον ιδιωτικό τομέα ανέφερε χαρακτηριστικά ότι “ο πολίτης θέλει δωρεάν και ποιοτική υγεία και αδιαφορεί για το ποιος είναι ο πάροχος”.

Ο εκπρόσωπος αυτός, μάς ανέφερε ότι μία τέτοια κυβερνητική επιλογή αναμφίβολα έχει πολιτικό κόστος, καθώς αναμένονται πολλές αντιδράσεις στην υλοποίησή της, όμως από την άλλη μειώνεται το ρίσκο των άστοχων κυβερνητικών επιλογών, όπως για παράδειγμα, πρόσφατα σημειώθηκαν με τις τοποθετήσεις των νέων διοικητών στα νοσοκομεία.

Πάντως, για να υπάρχει εξέλιξη σε αυτό το θέμα, σημείωσε άλλος παράγοντας από μεγάλο ιδιωτικό Όμιλο, θα πρέπει και να ολοκληρωθεί και το θεσμικό πλαίσιο για τις ΣΔΙΤ (Συμπράξεις Δημοσίου – Ιδιωτικού Τομέα).

Μάλιστα, τέλος Ιανουαρίου αναμένεται να δημοσιευτεί το Νομοσχέδιο που θα αφορά τον τρόπο λειτουργίας των δημόσιων νοσοκομείων.

Πηγή iatronet.gr