Σε νέες… περιπέτειες μπήκαν πια οι Ιατρικοί Σύλλογοι της χώρας μετά τη σύλληψη του 47χρονου ψευτογιατρού, ο οποίος φέρεται να παρέσυρε στις μεθόδους του δεκάδες βαριά πάσχοντες.

giatros-asthenis

Οι Ιατρικοί Σύλλογοι σε μια προσπάθεια να ξεκαθαρίσουν τα μητρώα τους, συνεχίζουν ξεσκονίζουν τα αρχεία τους με τα πτυχία όλων των γιατρών, ώστε να διαπιστώσουν εάν ανάμεσά τους βρίσκονται και μαϊμού γιατροί.

Βέβαια ο 47χρονος ψευτογιατρός δεν φαίνεται να έφθασε μέχρι και να δηλωθεί σε Ιατρικό Σύλλογο καθώς με βάση την έρευνα του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών δεν υπήρχε καταχωρημένος ούτε με το πραγματικό του όνομα αλλά ούτε με το ψευδώνυμο που χρησιμοποιούσε Νίκος Κοντός.

Ωστόσο ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ) διαβεβαιώνει ότι εντατικοποιεί τους ελέγχους για τα μέλη του, αφού ζητήθηκε ενημέρωση από τις υπηρεσίες του ΙΣΑ σχετικά με τους ενδελεχείς ελέγχους που πραγματοποιούν για τον έλεγχο της γνησιότητας των πτυχίων των μελών του. Ειδικότερα, ο ΙΣΑ από το 2015 έως σήμερα, έχει υποβάλλει 2.139 αιτήματα σε σχολές της Ελλάδας και έχει λάβει 2057 απαντήσεις, 3640 αιτήματα σε σχολές του εξωτερικού και έχει λάβει 1003 απαντήσεις και 1148 αιτήματα στο ΔΟΑΤΑΠ και έχει λάβει 209 απαντήσεις, ώστε να διαπιστώσει ένα τα πτυχία των γιατρών-μελών του ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Πάντως ο ΙΣΑ εφιστά την προσοχή των πολιτών και ζητά να καταγγέλλονται τα όποια ύποπτα περιστατικά με γιατρούς στις αρχές.

Πηγή