Δόθηκαν οι δύο πρώτες άδειες παραγωγής φαρμακευτικής κάνναβης – Θα ακολουθήσουν 12 ακόμη έως τέλος του έτους.

Σε ενάμιση χρόνο θα υπάρχει η πρώτη παραγωγή φαρμακευτικής κάνναβης, όπως αναφέρθηκε σε σημερινή εκδήλωση για την υπογραφή των πρώτων δύο αδειοδοτήσεων μονάδων καλλιέργειας και επεξεργασίας τελικών προϊόντων της.

Όπως ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας Στέργιος Πιτσιόρλας, οι εταιρείες BIOMECANN στη Λάρισα και BIOPROCANN στην Κόρινθο, είναι οι δύο πρώτες εταιρείες που θα προχωρήσουν σε επενδύσεις ύψους 9,5 εκατ. ευρώ και 12,5 εκατ. ευρώ με 51 θέσεις εργασίας στην πρώτη εταιρεία και 66 στη δεύτερη, αντίστοιχα.

Η πρώτη εταιρεία είναι η BIOMECANN η επένδυση της οποίας συνολικού κόστους 9,5 εκ. ευρώ θα πραγματοποιηθεί στη Λάρισα. Η μονάδα θα έχει έκταση 10,7 στρέμματα και θα απασχολήσει 51 άτομα. Βασικός μέτοχος αυτής είναι η Creative Properties and Investment Ltd που εδρεύει στο Λονδίνο. Η συγκεκριμένη εταιρεία είναι ιδίων συμφερόντων με τη Creative Properties and Investment ΕΠΕ που δραστηριοποιείται στο χώρο του χονδρικού εμπορίου τροφίμων και ποτών με έδρα τη Λάρισα. Από το 2014 η CPI ΕΠΕ έχει στην ιδιοκτησία της το φυσικό νερό «Σαμαρίνα».

Η δεύτερη άδεια αφορά την εταιρεία BIOPROCANN ελληνικών συμφερόντων της οποίας η επένδυση θα γίνει στην Κόρινθο και θα είναι συνολικής αξίας 12,5 εκ ευρώ. Η μονάδα θα έχει έκταση 46 στρέμματα και προβλέπονται 66 θέσεις εργασίας.