Σκεύασμα το οποίο διακινείται στην αγορά ως φυσικό προϊόν και ως συμπλήρωμα διατροφής, που βοηθά στη στυτική δυσλειτουργία ανακαλεί ο ΕΟΦ.

Το συγκεκριμένο σκέυασμα περιγράφεται πώς περιέχει μόνο φυσικές ουσίες, αλλά περιέχει φάρμακα, επικίνδυνα για κάποιες κατηγορίες ασθενών, όπως εντόπισε ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ).

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΕΟΦ τονίζει ότι το συγκεκριμένο σκεύασμα μπορεί να αποδειχθεί επικίνδυνο για τη δημόσια υγεία. Πρόκειται για το σκεύασμα με την ονομασία «Natur caps» και χρήση για τη στυτική δυσλειτουργία το οποίο βρέθηκε μετά από εργαστηριακούς ελέγχους, να περιέχει τις δραστικές ουσίες συλδεναφίλη και ταλδαναφίλη oι οποίες ανήκουν στη κατηγορία ουσιών με φαρμακευτική δράση, χωρίς να αναγράφονται αυτές στην επισήμανση της συσκευασίας.

Οι συγκεκριμένες δραστικές ουσίες περιλαμβάνονται σε φάρμακα για τη στυτική δυσλειτουργία τα οποία ανήκουν στη λεγόμενη «αρνητική λίστα» φαρμάκων, απαιτούνται γι’ αυτά δηλαδή ιατρικές συνταγές αλλά δεν αποζημιώνονται από την κοινωνική ασφάλιση. Επίσης, είναι επικίνδυνες για αλληλεπιδράσεις με άλλα φάρμακα, όπως α αναστολείς για την καρδιά.