Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΕΟΠΥΥ πλεόν διαθέσιμες μόνο μέσω ηλεκτρονικης γνωμάτευσης του ΕΟΠΥΥ θα είναι οι παροχές σε ειδικές θεραπείες για παιδιά και εφήβους.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΟΠΥΥ:

Σας ενημερώνουμε ότι η ηλεκτρονική εφαρμογή της έκδοσης γνωματεύσεων ειδικών θεραπειών για παιδιά και εφήβους, βρίσκεται σε παραγωγική λειτουργία και από Τρίτη 26/2/2019, η έκδοση των γνωματεύσεων θα διενεργείται μόνον μέσω του ηλεκτρονικού συστήματος του ΕΟΠΥΥ

Α) Ο θεράπων ιατρός ειδικότητας και δομής που προβλέπεται στο άρθρο 45 του ΕΚΠΥ, συνταγογραφεί ηλεκτρονικά τη γνωμάτευση σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο σχετικό παράρτημα του κανονισμού (φεκ΄Β5571/2018)
Ο ιατρός θα πρέπει να έχει πιστοποιηθεί και να έχει κωδικό χρήστη στο μητρώο γιατρών του ΕΟΠΥΥ.
Για την πιστοποίηση ακολουθείται η διαδρομή « Επαγγελματίες, Ηλεκτρονικές υπηρεσίες παροχών υγείας, Ιταρικές Υπηρεσίες, Εγγραφή ιατρών για παροχές ΕΚΠΥ» στον ιστότοπο του ΕΟΠΥΥ, www.eopyy.gov.gr (https://apps.ika.gr/eApplicationdocauth).

Β) Ο ιατρός αποστέλλει τη γνωμάτευση ηλεκτρονικά προς τους αρμόδιους ελεγκτές ειδικών θεραπείών για έγκριση και παραδίδει στον δικαιούχο υπογεγραμμένη την γνωμάτευση, στην οποία εμφανίζονται τα είδη θεραπειών, ο αριθμός και η χρονική διάρκεια αυτών.

Γ) Ο δικαιούχος ενημερώνεται για την ολοκλήρωση της διαδικασίας:

  1. με προσωποποιημένο μηνυμα στον ασφαλιστικό του φάκελο. Για εγγραφή στον ασφαλιστικό φάκελο ακολουθείται η διαδρομή: «Πολίτες, Ασφαλιστικός φάκελος, Εγγραφή στο Σύστημα» στον ιστότοπο του ΕΟΠΥΥ www.eopyy.gov.gr (https://apps.ika.gr/eapplicationInsPerson/)
  2. Από τον θεράποντα ιατρό
  3. Με προσωποιημένο μήνυμα στην ηλεκτρονική διεύθυνση του δικαιούχου. Στην περίπτωση αυτή ο θεράπων ιατρός θα συμπληρώσει την ηλεκτορνική διεύθενση του δικαιούχου στο σχετικό πεδίο της γνωμάτευσης.
  4. Από την αρμόδια Περιφερειακή Δ/νση του ΕΟΠΥΥ

Δείτε εδώ την ανακοίνωση