Ο πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά δήλωσε πως είναι πολύ δύσκολο για έναν ιδιώτη γιατρό να κλείσει το ιατρείο του για μια εξάμηνη σύμβαση που προσφέρει το υπουργείο

Καλεσμένος στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» βρέθηκε ο πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά, Νικόλαος Πλατανησιώτης, ο οποίος αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στο αίτημα της Πολιτείας προς τους ιδιώτες γιατρούς να στηρίξουν το ΕΣΥ σε αυτή τη δύσκολη κατάσταση που αντιμετωπίζει το σύστημα υγείας λόγω κορονοϊού.

isp logo

Ο κ. Πλατανησιώτης δήλωσε πως οι ιδιωτικοί γιατροί λένε «ναι» στη βοήθεια που ζητεί το υπουργείο Υγείας για ενίσχυση του ΕΣΥ, αλλά με μόνιμη θέση εργασίας. Σύμφωνα με τον κ. Πλατανησιώτη, «οι οικονομικές απολαβές δεν είναι κακές» αλλά υπάρχει πρόβλημα επειδή οι θέσεις δεν θα έχουν μόνιμο χαρακτήρα. Μάλιστα, εκτιμά πως αν υπήρχε θέμα μονιμοποίησης των γιατρών στο ΕΣΥ, η ανταπόκριση των ιδιωτών γιατρών θα ήταν μεγαλύτερη.
Τέλος, ο κ. Πλατανησιώτης τόνισε πως το λάθος του υπουργείου είναι ότι διαχρονικά δεν επενδύει στη στελέχωση των νοσοκομείων με μόνιμο προσωπικό και κατάλληλες υποδομές.