Ολοκληρώθηκε και τυπικά πλέον η εξαγορά του  ομίλου ΥΓΕΙΑ από το fund CVC Capital  που είναι και ο βασικός μέτοχος του νοσοκομείου  METROPOLITAN κι έτσι δημιουργείται ο μεγαλύτερος όμιλος υγείας στον ιδιωτικό τομέα στη χώρα μας.

Τα πακέτα των μετοχών  πέρασαν ήδη μέσω του Χρηματιστηρίου στον νέο ιδιοκτήτη.

Με τίμημα 0,95 ευρώ ανά μετοχή το fund CVC απέκτησε το Υγεία καταβάλλοντας 204,4 εκατ ευρώ. Όπως εξελίχθηκαν τα γεγονότα, το τελικό deal ήταν επωφελές και για τη MΙG, ενώ καθοριστικός και καταλυτικός ήταν ο ρόλος του συμβούλου τους, της Rothschild, η οποία αξιολόγησε τις κατατεθείσες προτάσεις και έδωσε το πράσινο φως για την ολοκλήρωση της συμφωνίας.

Σύμφωνα στελέχη της Hellenic Healthcare το μάνατζμεντ του «Υγεία» παραμένει ως έχει. Το ισχυρό brand και η ιστορία του αποτελούν εγγύηση για τους εργαζομένους.

Το νέο όμως και θετικό μετά την αλλαγή σελίδας, το οποίο θα φανεί και άμεσα, είναι οι νέες δυνατότητες και προοπτικές που ανοίγονται με τον νέο ισχυρό ιδιοκτήτη.

  • Θα φανούν άμεσα η ενίσχυση της ρευστότητας που εξασφαλίζονται μέσω της συμμετοχής σε ένα ισχυρό χρηματοδοτικά group.
  • Επιπλέον θα προκύψουν άμεσα σημαντικές οικονομίες κλίμακας από τις συνέργειες με τα άλλα τέσσερα νοσοκομεία του ομίλου, καθώς θα υπάρξει ενιαία πολιτική στην αντιμετώπιση των μεγάλων πελατών, των ασφαλιστικών εταιρειών αλλά και των προμηθευτών.

Το CVC είναι ένα από τα μεγαλύτερα funds στον κόσμο που δραστηριοποιείται στον χώρο της Υγείας, σε πολλές χώρες σε Ευρώπη, Αμερική, Ασία και με κεφάλαια που ξεπερνούν τα 100 δισ. ευρώ.