Αλλαγές στο ΔΣ του νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν ανακοίνωσε η εταιρεία Ημίθεα Α.Ε., με κυρίαρχο χρώμα το «κόκκινο του ΣΥΡΙΖΑ» στα νέα στελέχη που θα απαρτίζουν το Διοικητικό Συμβούλιο.

Η Τράπεζα Πειραιώς που είναι και ουσιαστικά ιδιοκτήτρια του νοσοκομείου, δείχνει διάθεση να «βοηθήσει» την κυβέρνηση και να βελτιώσει τις σχέσεις μαζί της. Καθοριστικό ρόλο στη διαδικασία αυτή έπαιξε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνσησης κος Δραγασάκης.

Έτσι λοιπόν το νέο ΔΣ καθορίζεται ως εξής:

Γεράσιμος Τσιαπάρας, Πρόεδρος Δ.Σ.,

Δημήτριος Νίκας,  Αντιπρόεδρος Δ.Σ.,

Θεμιστοκλής Χαραμής, Διευθύνων Σύμβουλος, Εκτελεστικό Μέλος ΔΣ,

Βασίλειος Φουρλής, Αλέξανδρος Πανεθυμιτάκης, Αναστασία Κουτσούρη, Αριστοτέλης Χαραλαμπάκης, Μέλη Δ.Σ.

Πολλές αναφορές γίνονται στο παρασκήνιο σχετικά με τους λόγους που η Τράπεζα Πειραιώς προέβει σε αυτή την κίνηση «καλής θέλησης» προς τη κυβέρνηση.

Κατ’ αρχήν το νοσοκομείο και η διαδικασία αλλαγής του ιδιοκτησιακού καθεστώτος είναι στο επίκεντρο των εργασιών της εξεταστικής επιτροπής για την Υγεία. Συγκεκριμένα την επιτροπή απασχολεί ιδιαίτερα η διευρεύνηση των ευθυνών που οδήγησαν το νοσοκομείο στη χρεοκοπία αλλά και στην αγορά του από την τράπεζα Πειραιώς έναντι ευτελούς τιμήματος.

Φήμες για ένταξη του νοσοκομείου στο ΕΣΥ

Έντονη φημολογία των τελευταίων ημερών αναφέρει ότι η Διοίκηση του νοσοκομείου, που ανήκει σε εταιρεία θυγατρική της Τράπεζας Πειραιώς, εδώ και καιρό αναζητά να πουλήσει το νοσηλευτικό ίδρυμα. Στις διαπραγματεύσεις φαίνεται να μπαίνει και το υπουργείο Υγείας προκειμένου να αξιολογήσει την πιθανότητα να εντάξει το νοσοκομείο στο ΕΣΥ με ένα καθεστώς ανάλογο με το Ωνάσειο.