«Η σύλληψη και κράτηση της συναδέλφου του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης μετά από θάνατο μιας νοσηλευομένης ασθενούς πριν ακόμη εκδοθεί και το πόρισμα της ιατροδικαστικής εξέτασης είναι κατακριτέα» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, προσθέτοντας ότι η νομική υπηρεσία του «άμεσα τέθηκε στη διάθεσή της υπεράσπισης της συναδέλφου».

giatroidiadromos

Ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης «θα κινηθεί άμεσα προς κάθε κατεύθυνση για να βελτιωθούν οι συνθήκες εργασίας των γιατρών στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης ώστε να μην επαναληφθεί στο μέλλον παρόμοιο περιστατικό», συνεχίζει η ανακοίνωση σημειώνοντας ότι ο ιατρικός κόσμος της χώρας και ειδικά οι γιατροί του ΕΣΥ «αποδεικνύουν καθημερινά εργαζόμενοι υπό αντίξοες συνθήκες ότι τιμούν στο ακέραιο τον όρκο του Ιπποκράτη και για το λόγο αυτό αξίζουν τον σεβασμό όλων».

Παράλληλα, μέλη της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Θεσσαλονίκης ( ΕΝΙΘ) πραγματοποίησαν το απόγευμα παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το Αστυνομικό Τμήμα Παύλου Μελά, για τη σύλληψη και κράτηση της γιατρού. «Παράσταση διαμαρτυρίας από γιατρούς και υγειονομικούς από το ψυχιατρικό νοσοκομείο. Θεωρούμε ότι η δικαιοσύνη εξάντλησε την αυστηρότητά της στη γιατρό. Οι υγειονομικοί έδωσαν μάχη από την αρχή της πανδημίας για να κρατήσουν το ΕΣΥ όρθιο. Ζητάμε να συνεχιστεί η έρευνα, να εξακριβωθούν οι αιτίες, αλλά να αφεθεί ελεύθερη η συνάδελφος» ανέφερε ο πρόεδρος της ΕΝΙΘ, Χρήστος Καραχρήστος.

Πηγή ΑΠΕ