Με ανάρτηση του στο Facebook ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης σχολίασε το πρόγραμμα Υγείας που παρουσίασε η ΝΔ. Ο Υπουργός τόνισε ότι το πρόγραμμα αυτό πρόκειται για το φιλελευθερισμό σε όλο του το μεγαλείο εστιάζοντας σε έξι σημεία τα επιχειρήματα του.

Αναλυτικά η ανάρτηση του κου Πολάκη:

ΜΙΑ ΠΡΩΤΗ ΣΥΝΤΟΜΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ (?) ΥΓΕΙΑΣ ΤΗΣ ΝΔ…

ΠΡΩΤΟΝ: Όλη η ιδεολογική ουσία βρίσκεται στη φράση “ένα νέο ΕΣΥ, ένα σύστημα που ο πολίτης θα μπορεί να το αποκαλεί ΕΣΥ αλλά να το νιώθει εγώ.” !!!!!!
Φεύγουμε δηλαδή από την έννοια του ΕΜΕΙΣ που ήταν η βάση της δημιουργίας του εθνικού συστήματος υγείας, φεύγουμε από την αντίληψη πως το κράτος είναι υποχρεωμένο να παρέχει δημόσιες δωρεάν υψηλής ποιότητας έγκαιρες αποτελεσματικές υπηρεσίες περίθαλψης και πρόληψης ΚΑΙ ΠΆΜΕ ΣΤΗΝ ΑΤΟΜΙΚΉ ΕΥΘΎΝΗ του πολίτη για τη διαφύλαξη της υγείας του .Δεν φταίνε δηλαδή οι όροι εργασίας, κατοικίας η ανεργία ,η μόλυνση του περιβάλλοντος ,η βιομηχανοποιημένη διατροφή για τις ασθένειες των ανθρώπων αλλά φταίνε κυρίως οι ΑΤΟΜΙΚΕΣ βλαβερές συνήθειες που χρειάζονται ΑΤΟΜΙΚΗ αλλαγή στη συμπεριφορά. Ο νεοφιλελευθερισμός σε όλο το μεγαλείο του!!!
ΝΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΨΗΦΙΣΑΝ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ!!

ΔΕΥΤΕΡΟΝ: Όλη η πολιτική ουσία βρίσκεται στη φράση “Γιατί πρέπει το κράτος να επενδύσει σε νέους μαγνητικούς τομογράφους όταν μπορεί να αγοράζει υπηρεσίες τις οποίες παρέχει ένας ιδιώτης σίγουρα σε καλύτερη τιμή και με μεγαλύτερη ταχύτητα;”
Μεταφέρει δηλαδή δημόσιους πόρους στον ιδιωτικό τομέα υγείας εκχωρώντας πλήρως το κομμάτι της διάγνωσης κατ αρχήν (και θα ακολουθήσουν τα υπόλοιπα) ο οποίος ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΗΝ ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΤΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ( βλέπε δαπάνες των ασφαλιστικών ταμείων του εοππυ σε ιδιώτες παροχους τα προηγούμενα χρόνια, βλέπε δαπάνες για τα εργολαβικά συνεργεία καθαριότητας, σίτισης κλπ) ΕΙΝΑΙ ΣΑΦΩΣ ΑΚΡΙΒΟΤΕΡΟΣ ΚΑΙ ΜΕ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΔΙΑΣΠΑΘΙΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ!!!! Είναι προφανής η αγωνία των συντακτών του προγράμματος της ΝΔ να στήσουν το έδαφος για νέα κερδοφόρα “Ντιλς” με μεγαλοεπιχειρηματίες του χώρου όχι βέβαια για την ψυχή της μάνας τους….

ΤΡΙΤΟΝ: Η προσπάθεια απαξίωσης της ανάταξης που έχει γίνει τα τελευταία 3,5 χρόνια από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ στο διαλυμένο υποχρηματοδοτημένο, υποστελεχωμένο δημόσιο σύστημα υγείας που μας παρέδωσαν μετά τη μνημονιακή καταστροφή του 2010-14, θυμίζει τη στρουθοκάμηλο που βάζει το κεφάλι της στην άμμο για να μην βλέπει τι συμβαίνει γύρω της!! Δυστυχώς για εσάς, ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΠΗΡΑΤΕ ΧΑΜΠΑΡΙ, αυτή η κυβέρνηση από τον Οκτώβρη του 15 μέχρι σήμερα ΕΚΑΝΕ, ανάμεσα σε πολλά αλλά,(ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ ΕΚΑΝΕ) τα εξής ..
-ΔΩΡΕΆΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΩΝ
– ΑΥΞΗΣΗ ΚΑΤΑ 1 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΤΟΥ ΟΡΙΟΥ ΔΑΠΑΝΩΝ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΚΑΙ ΟΜΑΛΟ ΕΦΟΔΙΑΣΜΟΣ ΤΟΥΣ ΣΕ ΦΑΡΜΑΚΑ ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΗΡΙΑ
– 18000 ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΟΜΕΣ (ΚΑΙ 5500 ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
– 350 ΝΕΑ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΑ ΤΟΥ ΕΚΑΒ, ΒΑΣΗ ΑΕΡΟΔΙΑΚΟΜΙΔΩΝ ΣΤΗ ΣΥΡΟ ,ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ
-115 (μεχρι στιγμης )ΤΟΠΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΥΓΕΙΑΣ -ΥΛΟΠΟΙΗΣΕ ΚΑΙ ΥΛΟΠΟΙΕΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΩΝ ΕΠΕΚΤΑΣΕΩΝ ΚΛΙΝΙΚΩΝ,ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΝΕΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΚΛΠ ΥΨΟΥΣ 150 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ (οποτε μην κουραζεστε για αυτο που “εξαγγειλατε” των 100 εκατομ σε 4 χρονια -δεν θα χρειαστει)
-ΜΗΔΕΝΙΣΕ ΤΑ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΑ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ ΑΠΟ 2 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΤΟ 2015 ΚΑΙ ΕΦΕΡΕ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΑΠΟ 730 ΕΚΑΤΟΜ ΧΡΕΗ ΤΟ 2014 ΣΕ 300 ΕΚΑΤΟΜ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ ΤΟ 2018!!

ΤΕΤΑΡΤΟΝ: Απαντήστε καθαρά κύριοι της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ,γιατί αυτό το “στοχευμένες προσλήψεις” με βάση το παρελθόν του αρχηγού σας ως υπουργού διοικητικής ανασυγκρότησης της κυβέρνησης Σαμαρά ΚΑΘΟΛΟΥ ΔΕ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ…..
-τους 4000 εργαζόμενους στην υγεία μέσω του προγράμματος ΟΑΕΔ, τους 3000 επικουρικούς γιατρούς και 2000 λοιπο επικουρικό προσωπικό που προσθέσαμε στο σύστημα υγείας (πέρα από τους 9000 μόνιμους) ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΛΥΣΕΤΕ???
-Τους εργολάβους που διώξαμε από τα νοσοκομεία, αποκαθιστώντας ανθρώπινες συνθήκες εργασίας και αμοιβής στους εργαζόμενους αυτούς κάνοντας ταυτόχρονα εξοικονόμηση 30% στη συνολική δαπάνη, ΘΑ ΤΟΥΣ ΞΑΝΑΦΕΡΕΤΕ???
-Το νοσοκομείο ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ να ΞΑΝΑΓΥΡΙΣΕΙ στο δημόσιο σύστημα υγείας η ΟΧΙ???
ΤΙ ΛΕΕΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΑΣ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ??

ΠΕΜΠΤΟΝ: για ένα σημείο της παρουσίασης σας αυτό με το “άλμα του βατράχου” που κάποιος επικοινωνιολόγος σας είπε προφανώς να το κάνετε για να “ντύσετε” ως προχω ..
Επειδή μάλλον δεν ξέρετε που ζουν οι βάτραχοι, να σας πω πως ζουν σε στάσιμα νερά, έλη και βούρκα και όσα άλματα η πήδους και να κάνουν πάλι στα στάσιμα στα έλη και τα βούρκα καταλήγουν…..
ΕΚΤΟΝ: Με δυο λόγια, το πρόγραμμα σας είναι η ΘΛΙΨΗ ΤΩΝ ΠΟΛΛΩΝ ΚΑΙ Η ΧΑΡΑ ΤΩΝ ΛΙΓΩΝ…

ΥΓ δεν ήταν σύντομη τελικά ,θα επανέλθω…