Συνάντηση θα πραγματοποιηθεί σήμερα παρουσία εργαστηριακών γιατρών και διαγνωστικών κέντρων προκειμένου να αποφασισθεί το μέλλον των κινητοποιήσεων του κλάδου.

Οι εργαστηριακοί γιατροί και τα διαγνωστικά κέντρα σε όλη τη χώρα προχώρησαν την προηγούμενη εβδομάδα σε τρήμερο κλείσιμο των κέντρων τους διαμαρτυρόμενοι για το rebate και το clawback που σε ορισμένες περιπτώσεις αγγίζει και το 70%.

Μάλιστα για πρώτη φορά τόσο τα μεγάλα διαγνωστικά κέντρα, όσο και τα μικρά εργαστήρια συνεργάστηκαν και έβαλαν λουκέτο με τη συμμετοχή να αγγίζει το 98%.
Η σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί το μεσημέρι της Τετάρτης θεωρείται εξαιρετικά κρίσιμη, αφού τόσο τα μεγάλα όσο και τα μικρά εργαστήρια θα πρέπει να αποφασίσουν αν θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις.

Οι δύο επικρατέστερες προτάσεις είναι:
Πολλοί δε συμφωνούν με τη πρόταση για πολυήμερο λουκέτο με τους ασθενείς να μην μπορούν να πραγματοποιήσουν καμία διαγνωστική εξέταση, καθώς διανύουμε προεκλογική περίοδο και θα θεωρηθεί πράξη με πολιτική σκοπιμότητα.
Από την άλλη υπάρχουν και η άλλη πλευρά που θεωρεί ότι πρέπει να συνεχισθεί η κινητοποίηση, ώστε να περάσει το μήνυμα τόσο στη νυν κυβέρνηση όσο και στην επόμενη.