Επίσης καταγγέλλει τη στάση της 4ης ΥΠΕ που ενώ υπάρχει έλλειψη ιατρών στο συγκεκριμένο τμήμα έχει αποσπάσει μόνιμο ιατρό παθολογοανατόμο στο νοσοκομείο Άγιος Παύλος. «Επιβεβαιώνεται, δυστυχώς, για ακόμη μια φορά, η τραγική έλλειψη προσωπικού στα Δημόσια Νοσοκομεία και στο Εθνικό Σύστημα Υγείας!  Οι μετακινήσεις προσωπικού από το ένα νοσοκομείο στο άλλο δεν επιλύει κανένα πρόβλημα. Η μοναδική λύση είναι η κάλυψη των κενών θέσεων και στα δύο νοσοκομεία», αναφέρει σε ανακοίνωση.

theageneio2

Όπως τονίζουν οι εργαζόμενοι «για ένα Αντικαρκινικό Νοσοκομείο, το Παθολογοανατομικό Εργαστήριο είναι σημαντικότατο τμήμα, καθώς είναι το κύριο εργαστήριο για τη διενέργεια βιοψιών και συνεπώς για τη διάγνωση και παρακολούθηση των ογκολογικών ασθενών.  Θα έπρεπε, λοιπόν, να είναι η αιχμή του δόρατος του εργαστηριακού τομέα στο ΑΝΘ ΘΕΑΓΕΝΕΙΟ και να είναι πλήρως στελεχωμένο.  Δυστυχώς, η πραγματικότητα απέχει πολύ από την ιδανική κατάσταση!»

«Η Διοίκηση, στο σοβαρό αυτό πρόβλημα, που το Σωματείο Εργαζομένων αναδεικνύει συνεχώς εδώ και πολλά χρόνια, βρήκε την εύκολη λύση της ανάθεσης του έργου σε ιδιώτες. Η συγκεκριμένη λύση που προτάθηκε δεν είναι λύση ανάγκης, αλλά ένα μεθοδευμένο σχέδιο που αποσκοπεί στη σταδιακή ιδιωτικοποίηση των Μονάδων Υγείας του ΕΣΥ.  Στην αρχή τα συνεργεία καθαριότητας, μετά οι υπηρεσίες φύλαξης, στη συνέχεια οι υπηρεσίες σίτισης και επιστασίας, έπειτα οι διοικητικές υπηρεσίες παραδόθηκαν σιγά-σιγά σε εργολάβους.  Τώρα, παίρνουν σειρά τα εργαστήρια και, ποιος ξέρει, αύριο ίσως ακολουθήσουν οι νοσηλευτικές και ιατρικές υπηρεσίες

Καλούμε τη Διοίκηση του ΑΝΘ ΘΕΑΓΕΝΕΙΟ και την 4η ΥΠΕ:

  • Να ανακαλέσουν άμεσα την απόφαση ανάθεσης του έργου σε ιδιώτες
  • Να προχωρήσουν άμεσα στην επιστροφή στο Νοσοκομείο μας του Ιατρού Παθολογοανατόμου που βρίσκεται αποσπασμένος στο νοσοκομείο Άγιος Παύλος.
  • Να προχωρήσουν άμεσα στην κάλυψη των κενών θέσεων Παθολογοανατόμων και των δύο νοσοκομείων, μέσω προσλήψεων προσωπικού», καταλήγουν οι εργαζόμενοι στην ανακοίνωσή τους.

Πηγή: theopinion.gr