Τροπολογία για τις παρατάσεις των συμβάσεων εργασίας στον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), των συμβάσεων εργαζομένων στις υπηρεσίες αρχειοθέτησης και διαχείρισης αρχείου στον Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) καθώς και για τις μετακινήσεις προσωπικού σε σημεία εισόδου της χώρας κατέθεσε το υπουργείου Υγείας στο νομοσχέδιο του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού «Κέντρο Πολιτισμού και Δημιουργίας ΑΚΡΟΠΟΛ και λοιπές διατάξεις» που συζητείται και ψηφίζεται σήμερα στην Ολομέλεια.

eopyy-iatroi

Ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, παρουσιάζοντας την τροπολογία, ανέφερε πως στο πλαίσιο τής από 25 Φεβρουαρίου 2020 ΠΝΠ για τον περιορισμό της διάσωσης του κορονοϊού ο ΕΟΔΥ προσέλαβε εργαζόμενους διαφόρων ειδικοτήτων για τις αυξημένες ανάγκες του καθώς ο όγκος των περιστατικών που διαχειρίζεται ο ΕΟΔΥ είναι δυσανάλογος σε σχέση με το μόνιμο προσωπικό του. Οι συμβάσεις του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικό που προσλήφθηκε με αυτές τις συμβάσεις λήγουν, επειδή όμως επί του παρόντος είναι απαραίτητοι για τον Οργανισμό κρίνεται αναγκαίο οι συμβάσεις αυτές να παραταθούν για τέσσερις επιπλέον μήνες.

Επίσης με την τροπολογία αυτή επειδή και ο ΕΟΠΥΥ κληθεί να συμβάλει στις έκτακτες ανάγκες για την αντιμετώπιση του κινδύνου της διασποράς του COVID-19 και ειδικά για τις αυξημένες ανάγκες προσωπικού για την συλλογή και ψηφιοποίηση του αρχείου, παρέχεται ανάλογη δυνατότητα παράτασης τριών μηνών στις συμβάσεις εργασίας παροχής υπηρεσιών του ΕΟΠΥΥ που αφορούν την αρχειοθέτηση του αρχείου του Οργανισμού.

Στην τροπολογία, όπως ανέφερε ο κ. Κοντοζαμάνης, με άλλη διάταξη ρυθμίζεται η δυνατότητα μετακίνησης νοσηλευτικού προσωπικού από νοσοκομεία, Κέντα Υγείας ή Πολυδύναμα Περιφερειακά ιατρεία σε κλιμάκια του ΕΟΔΥ και της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας σε όλα τα σημεία εισόδου της χώρας μέσω αεροπορικών, θαλάσσιων, σιδηροδρομικών και οδικών συνδέσεων για την αντιμετώπιση των έκτακτων αναγκών δημόσιας υγείας από την πανδημία.

Πηγή ΑΠΕ