Τη θέση του απομακρυνθέντος Κώστα Μάρκου στο ΚΕΣΥ αναλαμβάνει η Πνευμονολόγος, Συντονίστρια Διευθύντρια της 7ης Πνευμονολογικής Κλινικής στο Νοσοκομείο Σωτηρία από το 2006 Ασημίνα Γκάγκα.

gkagka

Η κ.Γκάγκα εξελέγη από την αρμόδια εκτελεστική επιτροπή του ΚΕΣΥ στη θέση της Προέδρου, ενώ η σχετική ανακοίνωση έγινε πλέιν και επισήμως από το υπουργείο Υγείας.

Η Ασημίνα Γκάγκα που ήταν και υποψήφια στο Επικρατείας με τη ΝΔ, έχει σπουδάσει Ιατρική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, ολοκλήρωσε τις διδακτορικές σπουδές και μετεκπαιδεύτηκε στο Λονδίνο. Είναι κλινική Ιατρός ενώ ανεδείχθη ιδιαιτέρως με το θέμα της αντιμετώπισης του κορονοϊού.

Άλλωστε ασχολείται με την έρευνα και ιδίως με μελέτες για την πρόληψη και την ανακούφιση στο άσθμα και τον καρκίνο του πνεύμονα. Έχει υπηρετήσει ως Γραμματέας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Διαπίστευσης στην Πνευμονολογία (EBAP), ενώ το 2017 οι 35.000 ιατροί-μέλη της Ευρωπαϊκής Πνευμονολογικής Εταιρείας την εξέλεξαν Πρόεδρο της Εταιρείας.

Η ψηφοφορία της κ.Γκάγκα γίνεται μετά τη νομοθετική ρύθμιση που είχε προωθήσει το υπουργείο Υγείας με την οποία υπάρχει ασυμβίβαστο μεταξύ της πολιτικής ιδιότητας με αυτή του Προέδρου του ΚΕΣΥ.