Με εγκύκλιο του ο ΕΟΠΥΥ ενημερώνει τους ασφαλισμένους ότι οι Hλεκτρονικές γνωματεύσεις για χορήγηση οπτικών ειδών–γυαλιών με ημερομηνία έκδοσης από 1/10/2018 έως και 31/10/2018, θα έχουν ισχύ έως και δύο μήνες μετά την έκδοσή τους από τον οφθαλμίατρο, αντί του ενός μήνα που ισχύει σήμερα
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
Με γνώμονα τη διευκόλυνση των ασφαλισμένων και προκειμένου για την ομαλή προσαρμογή στη νέα διαδικασία χορήγησης και αποζημίωσης οπτικών ειδών – γυαλιών οράσεως στους δικαιούχους του ΕΟΠΥΥ, όπως αυτή ορίζεται στην Υπουργική Απόφαση ΕΑΛΕ/Γ.Π. 46633/15-06-2018, ο Οργανισμός σας ενημερώνει για τα ακόλουθα:
Σε ότι αφορά τους δικαιούχους/πολίτες:
Hλεκτρονικές γνωματεύσεις για χορήγηση οπτικών ειδών–γυαλιών με ημερομηνία έκδοσης από 1/10/2018 έως και 31/10/2018, θα έχουν ισχύ έως και δύο μήνες μετά την έκδοσή τους από τον οφθαλμίατρο, αντί του ενός μήνα που ισχύει σήμερα.
Σε ότι αφορά τα καταστήματα οπτικών:
Διευκρινίζουμε ότι τα καταστήματα οπτικών που έχουν πιστοποιηθεί ή πρόκειται να πιστοποιηθούν, βάση της διαδικασίας που ορίζεται στην από 27/9/2018 Ανακοίνωση του Οργανισμού, μπορούν να υποβάλουν συγκεντρωτικά τις ηλεκτρονικές γνωματεύσεις και τις αντίστοιχες βεβαιώσεις πληρωμής, μαζί με το συγκεντρωτικό τιμολόγιο, με ημερομηνία από 1/10/2018 έως και 20/11/2018, ακόμη και στην περίπτωση που η πιστοποίηση του καταστήματος είναι μεταγενέστερη της ημερομηνίας απόδοσης των οπτικών ειδών-γυαλιών στους δικαιούχους .
Επισημαίνεται ότι, η νέα διαδικασία τέθηκε σε εφαρμογή την 1η /10/2018