Έρχονται νέοι γιατροί στον ΕΟΠΥΥ από 35 έως 40 ετών! Νέοι γιατροί οι οποίοι θα είναι από 35 έως 40 ετών αναμένεται να συνάψουν άμεσα σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ ώστε να μπορούν οι ασφαλισμένοι του Οργανισμού να εξετάζονται δωρεάν.

Οι νέοι γιατροί θα είναι 800 στο σύνολό τους, ώστε να καλυφθούν τα κενά που υπάρχουν σήμερα σε γιατρούς του ΕΟΠΥΥ σε όλη τη χώρα.

Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας επανέλαβε σήμερα σε δηλώσεις του ότι οι 800 συμβάσεις είναι έτοιμες προς υπογραφή και θα αφορούν σε νέους γιατρούς που έχουν λάβει άδεια ασκήσεως επαγγέλματος μετά το 2011–2012.

Πρόκειται για ένα σχέδιο της κυβέρνησης που είχε αποκαλύψει το ethnos.gr και σχεδιάζεται από το καλοκαίρι. Άλλωστε, σήμερα οι γιατροί που έχουν σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ είναι ελάχιστοι σε σχέση με τα 10 εκατ. των ασφαλισμένων που πρέπει να καλύψουν.

Οι νέες συμβάσεις θα αφορούν όλες τις ειδικότητες και ειδικά τους παιδιάτρους, καθώς υπάρχουν ολόκληροι νομοί χωρίς κανέναν συμβεβλημένο ιατρό.

Άγνωστο, βέβαια, παραμένει πώς το υπουργείο Υγείας θα ξεπεράσει τον σκόπελο της άρνησης των γιατρών ειδικά στην περιφέρεια να κάνουν σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ, εφόσον είναι οι μοναδικοί σε μια ειδικότητα και η κατάσταση είναι μονοπωλιακή.

Εξετάζεται να δοθούν οικονομικά κίνητρα ειδικά στους γιατρούς που θα κάνουν σύμβαση σε απομακρυσμένες περιοχές ώστε να είναι ελκυστική η συνεργασία τους με τον ΕΟΠΥΥ.

Πηγή