Δεν έχουν τελειωμό οι μεθοδεύσεις και τα τρικ του ΕΟΠΥΥ για την ειδική αγωγή, όπως καταγγέλλει ο Πανελλήνιος Σύλλογος Εργοθεραπευτών ΠΣΕ-ΝΠΔΔ.
Αυτή τη φορά δεν αφορά τον νέο ΕΚΠΥ αλλά εγκύκλιο του οργανισμού για την εκτέλεση ηλεκτρονικών γνωματεύσεων ειδικής αγωγής, διαδικασία στην οποία οι ίδιοι δεν συμμετείχαν.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν, ο ΕΟΠΥΥ προέβη στην έκδοση της εγκυκλίου στις 18/4/2019, με ημερομηνία εφαρμογής τη 10η Μαΐου, ενώ μεσολαβούν οι αργίες του Πάσχα και της Πρωτομαγιάς, αφήνοντας σχεδόν μηδενικό χρόνο αντίδρασης.

Όπως επισημαίνουν, η έκδοση της εγκυκλίου από τον ΕΟΠΥΥ αιφνιδίασε πλήρως γονείς ασθενών που χρήζουν ειδικής αγωγής και εργοθεραπευτές, καθώς δεν είχε προηγηθεί καμιά διαβούλευση και συμμετοχή συλλογικών οργάνων.

Επιπλέον η νέα εγκύκλιος βρίθει ασαφειών, κάτι που «αποτελεί σύνηθες φαινόμενο για την πλειονότητα των ανακοινώσεων του ΕΟΠΥΥ.»
Σχετικά με την αναφορά της εγκυκλίου περί υποχρέωσης πιστοποίησης των θεραπευτών προκειμένου να λάβουν κλειδάριθμο και να συμμετάσχουν στο σύστημα, ο ΠΣΕ τάσσεται κατηγορηματικά υπέρ αυτής, με την προϋπόθεση ότι θα πραγματοποιηθεί στη βάση των προτάσεων που θα διαμορφώσει ο Σύλλογος και βάσει διαλόγου, που δεν έγινε για μια ακόμη φορά.

Άλλωστε, πλην της διαφάνειας, η πιστοποίηση αυτή μπορεί να εξασφαλίσει την εξάλειψη του φαινομένου της αντιποίησης του επαγγέλματος του εργοθεραπευτή.
Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Εργοθεραπευτών καλεί τα μέλη του να μην προβούν σε οποιαδήποτε ενέργεια, προτού υπάρξει διάλογος πάνω στις σαφείς θέσεις που θα διατυπώσει ο Σύλλογος μέσα από τις εσωτερικές του διεργασίες.