Αγαπητές και αγαπητοί συνάδελφοι,
Η κατάσταση στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, εξαιτίας της πανδημίας covidπου καλπάζει, χρήζει επιτακτικής συμβολής όλων μας απέναντι στους συνανθρώπους μας που υποφέρουν. Ήδη, όλοι οι γιατροί του ΕΣΥ ανεξαρτήτου ειδικότητας, καλούνται να συμβάλουν στη νοσηλεία ασθενών με COVID19.Καλούμε όλους τους ιδιώτες συναδέλφους, να συμμετάσχουν σε αυτή την προσπάθεια, υπηρετώντας τον όρκο του Ιπποκράτη που έχουμε δώσει.
Εντός της ημέρας,αναμένουμε από το Υπουργείο Υγείας,αντίγραφο της σύμβασης που θα διαμορφώνει τις συνθήκες απασχόλησης ιδιωτών γιατρών στο ΕΣΥ,λόγω εκτάκτων αναγκών.
Σύμφωνα με τα όσα συζητήθηκανσε τηλεδιάσκεψη του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, των Προέδρων των Ιατρικών Συλλόγων τηςχώρας και του Υπουργού Υγείας χθες το βράδυ, ηαπασχόληση θα γίνει με συγκεκριμένους όρους οι οποίοι είναι οι εξής:1) Αμοιβή 2000 ευρώ/μήνα ακατάσχετη και αφορολόγητη2) Δυνατότητα εφημεριών με αμοιβή3) Σύμβαση 6 + 6 μήνες.4)
Δικαίωμα άσκησης τηλεσυμβουλευτικής και επισκέψεων κατ’ οίκον με αμοιβή 30 ευρώ από τον ΕΟΠΥΥΚατάταξη σε βαθμίδα αναλόγως των προσόντωνΔεν απαιτείται διακοπή λειτουργίας του ιδιωτικού ιατρείουΌσοι ενδιαφέρονται,θα πρέπει να συμπληρώσουν άμεσα την παρακάτω φόρμα,προκειμένου να ξεκινήσουν το συντομότερο δυνατό, σύμφωνα και τις ανάγκες της 3ηςκαι 4ηςΥΠΕ,από τις οποίες θα ενημερωθούν οι ενδιαφερόμενοι: