Η Τράπεζα Πειραιώς ανακοίνωσε ότι ολοκληρώθηκε η φάση των δεσμευτικών προσφορών στο πλαίσιο της της διαγωνιστικής διαδικασίας για την πώληση του 100% των μετοχών της θυγατρικής της εταιρείας «Ημιθέα Α.Ε.», η οποία κατέχει και λειτουργεί το Νοσοκομείο Ερρίκος Ντυνάν.
Σύμφωνα με πληροφορίες δύο είναι τελικά οι δεσμευτικές προσφορές που κατατέθηκαν για την εξαγορά της Ημιθέα ΑΕ θυγατρική της Τράπεζας Πειραιώς, που ελέγχει το νοσοκομείο Ερρίκος Ντυνάν.

Δεδομένη θεωρείται μια εκ των δυο προσφορών ότι είναι από το Ίδρυμα Ωνάση, το οποίο έχει υπογράψει συμφωνία με το υπουργείο για την αγορά του ιδιωτικού νοσοκομείου και την εν συνεχεία δωρεά του στο Δημόσιο.
Το στίγμα το είχε δώσει ο ίδιος ο Πρωθυπουργός από το βήμα της ΔΕΘ όταν έκανε αναφορά για υφαρπαγή του νοσοκομείου από το Δημόσιο, η οποία θα διορθωθεί με ενδοχόμενη αγορά του Νοσοκομείου από το Ίδρυμα Ωνάση.
Το Ερρίκος Ντυνάν έκλεισε τη χρήση 2017 με ζημίες, μετά από φόρους, 13,5 εκατ. ευρώ και αρνητική καθαρή θέση 19,5 εκατ. ευρώ. Ο κύκλος εργασιών προ rebate & clawback ανήλθε πέρυσι, σε 43,5 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 16% έναντι του 2016. Η Πειραιώς έχει αποτιμήσει την Ημιθέα περίπου στα 105 εκατ. ευρώ.

Η ανακοίνωση της Πειραιώς:

“Η Τράπεζα Πειραιώς A.E. ανακοινώνει ότι σήμερα, 15 Οκτωβρίου 2018, ολοκληρώθηκε η φάση των δεσμευτικών προσφορών στο πλαίσιο της της διαγωνιστικής διαδικασίας για την πώληση του 100% των μετοχών της θυγατρικής της εταιρείας “Ημιθέα Α.Ε.”, η οποία κατέχει και λειτουργεί το Νοσοκομείο Ερρίκος Ντυνάν.
Θα ακολουθήσει η διαδικασία αξιολόγησης από την Τράπεζα σε συνεργασία με την PwC, χρηματοοικονομικό σύμβουλο της πώλησης, όπως προβλέπεται από τους όρους της σχετικής διαδικασίας, προκειμένου η Τράπεζα να λάβει την τελική της απόφαση.”