Εθνική στρατηγική και συνεννόηση είναι προαπαιτούμενα κατά το Κίνημα Αλλαγής ώστε να αλλάξει το πεδίο της Υγείας στη χώρα.

Με ανακοίνωσή του ο τομέας Υγείας του Κινήματος Αλλαγής στηλιτεύει «τα όσα συμβαίνουν στα Νοσοκομεία, από τη Χαλκιδική έως την Πεντέλη και από τη Λήμνο έως το Ιπποκράτειο που είναι αποτέλεσμα της ίδιας ανικανότητας, που με την «φούσκα» των ΤΟΜΥ και την εγκατάλειψη των Κέντρων Υγείας, έχει οδηγήσει σε πλήρη διάλυση την ΠΦΥ και έχει αφήσει χωρίς συμβεβλημένους γιατρούς 9,5 εκατ. Ελληνίδες και Έλληνες».

Έχουμε επισημάνει σε όλους τους τόνους ότι με εικονικές προσλήψεις, ψέματα διαρκείας και περικοπές στη χρηματοδότηση, ούτε τα Χειρουργεία μπορούν να λειτουργήσουν, ούτε οι λίστες ακτινοθεραπείας μπορούν  να περιοριστούν, ούτε η συντήρηση κτιρίων και εξοπλισμού να πραγματοποιηθεί”, αναφέρει σε ανακοίνωση του ο τομέας Υγείας του Κινήματος Αλλαγής στηλιτεύοντας τα τραγελαφικά που συμβαίνουν στο ΕΣΥ.

Επιρρίπτει ευθύνες στον Πρωθυπουργό και στο δίδυμο Ξάνθου – Πολάκη του υπουργείου Υγείας “Ο μοιραίος κ. Τσίπρας και το δίδυμο της καταστροφής στην Υγεία ,αφού 4χρόνια τώρα (από την Πρωταπριλιά του 2015), έταζαν Χιλιάδες μόνιμες προσλήψεις, κατέληξαν να κρατούν όμηρους τους Γιατρούς και τους Εργαζόμενους, με συμβάσεις που οι ίδιοι χαρακτήριζαν, ως συμβάσεις «δουλοπαροίκων».

Είναι οι ίδιοι που έταζαν μείωση της συμμετοχής στα φάρμακα και κατέληξαν να «παίρνουν» μια σύνταξη το χρόνο, από κάθε συνταξιούχο ,αυξάνοντας και τις εισφορές και τη συμμετοχή και τις τιμές στα Φάρμακα.

Το Κίνημα Αλλαγής με την εμπειρία και την παράδοση της ίδρυσης του ΕΣΥ από το ΠΑΣΟΚ, και με την προσαρμογή στα σημερινά δεδομένα έχει δημοσιοποιήσει συγκεκριμένο και κοστολογημένο σχέδιο που εγγυάται την Αναγέννηση του ΕΣΥ με Ισχυρή Π.Φ.Υ και Ποιοτικές υπηρεσίες υγείας για όλους τους Έλληνες.

Για να γίνει αυτό πράξη ,η χώρα χρειάζεται Εθνική Στρατηγική και Συνεννόηση στην Υγεία και αυτά  μόνο ένα Ισχυρό Κίνημα Αλλαγής μπορεί να τα επιβάλλει.

Και στην Υγεία το δίλημμα είναι  ίδιο, Ισχυρό Κίνημα Αλλαγής ή Κατάρρευση του Κοινωνικού Κράτους και Περιπέτειες.

Υ.Γ Ελπίζουμε να είναι πρωταπριλιάτικο ψέμα, ότι την ώρα που στο Νοσοκομείο  Παίδων Πεντέλης αναβάλλονται Χειρουργεία, η Διοίκηση μαζί με Γιατρούς ξεκίνησε σήμερα «Ταξίδι στα Κύθηρα».