«Φρένο» στην αντιποίηση του ιατρικού επαγγέλματος βάζει ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ), με το μητρώο μελών του, που είναι διαθέσιμο online, όπου όλοι οι πολίτες δίχως εγγραφή μπορούν να ελέγξουν αν ο γιατρός τους διαθέτει όλα τα νόμιμα για την άσκηση του επαγγέλματος.

Doctor listening

Doctor listening

Πρόκειται για μία ψηφιακή πλατφόρμα, η οποία είναι ενταγμένη στην ιστοσελίδα του ΠΙΣ και μέσω της οποίας οι πολίτες θα μπορούν να εντοπίσουν όποιον από τους 64.510 γιατρούς όλης της χώρας επιθυμούν.

Το ψηφιακό σύστημα υλοποιήθηκε πρόσφατα και μετά από τα φαινόμενα αντιποίησης του ιατρικού επαγγέλματος από πρόσωπα που ουδεμία σχέση είχαν με την ιατρική, αλλά δήλωναν γιατροί, όπως ο «δρ Θάνατος» και η πρόσφατη περίπτωση με τους δήθεν νευρολόγους εξειδικευμένους στη Σκλήρυνση κατά Πλάκας, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους αρκετοί πολίτες, αλλά και να χάσουν χιλιάδες ευρώ.

Ψηφιακό μητρώο

Στο ψηφιακό μητρώο του ΠΙΣ οι πολίτες θα μπορούν να βρίσκουν το όνομα του γιατρού που τους ενδιαφέρει, την ειδικότητά του αλλά και τον Ιατρικό Σύλλογο στον οποίο είναι εγγεγραμμένος.

Με τον τρόπο αυτόν, θα μπορούν εύκολα και γρήγορα να διαπιστώνουν εάν ένα πρόσωπο που δηλώνει ότι κατέχει την ιατρική ιδιότητα είναι πράγματι ιατρός.

Αν κάποιος δεν βρίσκεται στη λίστα του ΠΙΣ, δεν είναι νόμιμος γιατρός και ενδέχεται να είναι γιατρός-μαϊμού.

Κάντε τον έλεγχο εδώ