Ενημερώνουμε τον κ. Εξαδάκτυλο, γεγονός που θα έπρεπε να γνωρίζει (δικαιολογείται επειδή βρίσκεται στην Θεσσαλονίκη ενώ η έδρα του ΠΙΣ είναι στην Αθήνα), ότι η εμβέλεια της ΕΙΝΑΠ είναι 9.720 γιατροί (μεγαλύτερη Ένωση σε όλη την Ελλάδα), δηλαδή σχεδόν τα μισά μέλη της ΟΕΝΓΕ.

einap

Βάσει των δηλώσεών του υποστηρίζει ότι οι ιδιώτες γιατροί που πήγαν στα δημόσια νοσοκομεία, αισθάνθηκαν ανεπιθύμητοι (δηλαδή ότι τους έγινε bullying), κάτι που είναι ψευδές!!!

Η ΕΙΝΑΠ επικοινώνησε με τις Ενώσεις νοσοκομειακών γιατρών και δεν συνέβη τέτοιο γεγονός.

Αν ο κ. Εξαδάκτυλος έχει στοιχεία θα πρέπει αμέσως να τα καταθέσει και να μη συκοφαντεί την μεγαλύτερη Ένωση νοσοκομειακών γιατρών, δημιουργώντας προβλήματα και αντιπαλότητα μεταξύ νοσοκομειακών και ιδιωτών γιατρών.

Ο κ. Εξαδάκτυλος είναι ντροπή να ζητάει 3.000€ για κάθε ελευθεροεπαγγελματία που θα προσφέρει υπηρεσίες στο ΕΣΥ και ταυτόχρονα να έχει το ιατρείο του.

Πρωτοστατεί με αυτόν τον τρόπο στην κατάργηση της πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, κάτι που είναι ουσιαστικά στα σχέδια της κυβέρνησης.

Καλό θα είναι ο Πρόεδρος του ΠΙΣ να ζητήσει πραγματική επίταξη των ιδιωτικών θεραπευτηρίων και να ορθώσει πραγματικό ανάστημα, ως οφείλει, στη μετακίνηση έμπειρων στελεχών του ΕΣΥ, γιατρών και νοσηλευτών, στις ιδιωτικές κλινικές.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ. Εξαδάκτυλος όχι μόνο δε στηρίζει τα ουσιαστικά μας αιτήματα αλλά με τον τρόπο του τα υπονομεύει κιόλας.

Περιμένουμε από τον Πρόεδρο του ΠΙΣ τα στοιχεία άμεσα, διαφορετικά θα κινηθούμε νομικά!

Οι νοσοκομειακοί γιατροί έχουμε αποδείξει αυτούς τους μήνες το έργο που επιτελούμε στα νοσοκομεία με ήθος, αξιοπρέπεια και αγωνιστικότητα. Δίχως τυμπανοκρουσίες. Δεν δεχόμαστε «λάσπη» από κανέναν. Ο διχασμός μεταξύ των νοσοκομειακών και ιδιωτών γιατρών που επιχείρησε να κάνει ο κ. Εξαδάκτυλος είναι ότι χειρότερο γι’ αυτούς τους δύσκολους καιρούς.