Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας στην τελευταία ενημέρωση που έκανε στην καθιερωμένη συνέντευξη τύπου, μίλησε για μικρή αποκλιμάκωση παντού εκτός από την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τη δυτική Μακεδονία (Κοζάνη) και τη… Θεσσαλονίκη.

maska-ygeionomiko-proswpiko

Ο γενικός γραμματέας Γ. Κωτσιόπουλος συναντήθηκε σήμερα με τον πρόεδρο του ΙΣΘ Νίκο Νίτσα, ώστε ο σύλλογος των χιλιάδων γιατρών-μελών του να βάλει πάλι πλάτη στην προσπάθεια να στηρίξουν το ΕΣΥ και ιδιώτες γιατροί όπως είχε γίνει τον Νοέμβριο.

Η πόλη ζει “μέρες και νύχτες Νοεμβρίου” όπως έχει γράψει το makthes.gr με αποτέλεσμα το υπουργείο να στρέφεται πάλι στον ιδιωτικό τομέα.

Να θυμίσουμε ότι στο δεύτερο κύμα, είχαν σπεύσει στο ΕΣΥ περισσότεροι από 250 ιδιώτες γιατροί. Ο πρόεδρος του ΙΣΘ Νίκος Νίτσας είχε συναντηθεί και με τον αναπληρωτή υπουργό υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη και είχαν συζητήσει το ίδιο θέμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, ο κ. Νίτσας κατέβαλλε κάθε δυνατή προσπάθεια να κινητοποιήσει πάλι τους ιδιώτες γιατρούς της Θεσσαλονίκης ο οποίοι όπως και οι συνάδελφοι τους στο ΕΣΥ είναι κουρασμένοι. Τα νοσοκομεία έχουν μετατραπεί σε δομές υγείας μιας νόσου με αποτέλεσμα οι ιδιώτες να περιθάλπουν τους ασθενείς είτε στα ιατρεία τους, είτε στα σπίτια!

Ο ΙΣΘ, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, έχει εξασφαλίσει τη νομική κάλυψη των ιδιωτών γιατρών που θα ενσωματωθούν λόγω έξαρσης της πανδημίας, στο σύστημα καθώς επίσης και οποιαδήποτε άλλη βοήθεια χρειαστούν.

Χαρακτηριστικά ο κ. Κικίλιας είχε δηλώσει για την κατάσταση στη βόρεια Ελλάδα: Σε όλες τις Περιφέρειες της χώρας παρουσιάζεται μία σταθεροποίηση ως ελαφρά μείωση των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων. Εξαίρεση αποτελεί η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, όπου παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες έντονη αυξητική τάση. Και όπως καταλαβαίνετε, σε συνδυασμό με την επιβάρυνση του τελευταίου μήνα σε Δυτική Μακεδονία και Θεσσαλονίκη, αυτό πιέζει τα Νοσοκομεία μας στη Βόρεια Ελλάδα.

Επιστράτευση

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του makthes.gr από το υπουργείο υγείας και τις δύο ΥΠΕ Μακεδονίας Θράκης το θέμα της… επιστράτευσης δεν έχει αποκλειστεί και είναι πάνω στο τραπέζι όπως ακριβώς έγινε και στην Αττική.

Να σημειωθεί ότι ο ΙΣΘ έστειλε επιστολή στα μέλη του, καλώντας τα να συμμετάσχουν στις ενέργειες του υπ. Υγείας.

Πηγή