Τα οδοντικά προβλήματα μπορούν να προκαλέσουν άπνοια ύπνου.

Τα προβλήματα στον ύπνο, όπως το ροχαλητό και η αϋπνία, είναι ενδείξεις μιας διαταραχής ύπνου που ονομάζεται υπνική άπνοια. Η άπνοια ύπνου μπορεί να συμβάλει σε προβλήματα στοματικής υγείας. Τα οδοντικά προβλήματα μπορούν επίσης να προκαλέσουν άπνοια ύπνου. Μάθετε περισσότερα για τη σχέση μεταξύ της άπνοιας του ύπνου και της στοματικής υγείας.

Τι είναι η υπνική άπνοια;

Η υπνική άπνοια είναι μια πολύ συχνή διαταραχή του ύπνου. Χαρακτηρίζεται από επαναλαμβανόμενες διακοπές της αναπνοής (υπνική άπνοια) κατά τους κύκλους ύπνου. Η άπνοια προκαλείται από την κατάρρευση του ιστού αεραγωγού που σχετίζεται με ασθενείς μυϊκούς αεραγωγούς, μεγάλη γλώσσα, υπερβολικό βάρος ή άλλους παράγοντες κινδύνου. Οι άπνοιες εμποδίζουν το οξυγόνο να φτάσει στους πνεύμονες.

Επειδή η υπνική άπνοια διαταράσσει τον κύκλο του ύπνου, επηρεάζει την ενέργεια κατά τη διάρκεια της ημέρας και την ψυχική απόδοση και τη μακροπρόθεσμη υγεία.
Η ανεξέλεγκτη υπνική άπνοια μπορεί να αποβεί θανατηφόρος διότι μπορεί να προκαλέσει αυξημένη αρτηριακή πίεση και καρδιακές παθήσεις.

Τα συνηθισμένα συμπτώματα της υπνικής άπνοιας περιλαμβάνουν:

Διαβάστε τη συνέχεια