Σε νέο κύμα φυγής οδηγεί τους νέους γιατρούς η ηγεσία του υπουργείου Υγείας, με τις αλλαγές στο σύστημα των εξετάσεων για τη λήψη ειδικότητας, αναφέρει ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ).

Μετά τη φυγή περίπου 15.000 νέων γιατρών στο εξωτερικό το υπουργείο Υγείας δημιουργεί άλλο ένα πρόσκομμα στην επαγγελματική εξέλιξη των νέων γιατρών με τη διαδικασία «πανελλαδικών εξετάσεων» μέσω των οποίων θα λαμβάνουν και «βαθμό», αναφέρει ο ΠΙΣ.

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος ζητεί την άμεση απόσυρση της ρύθμισης και την έναρξη διαλόγου ώστε να επιλεγεί ένα ορθό σύστημα εξέτασης για τη λήψη ειδικότητας καθώς η παγκόσμια αυτή πρωτοτυπία της βαθμολόγησης των τίτλων ειδικότητας πλήττει βάναυσα τους νέους γιατρούς, αφού θα τους καθιστά δέσμιους για την υπόλοιπη επαγγελματική τους ζωή ανεξάρτητα από την εξέλιξή τους, εκτιμά ο ΠΙΣ.

Το Υπουργείο Υγείας για πολλοστή φορά νομοθετεί χωρίς διάλογο, επισημαίνει ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, χωρίς να ζητήσει την άποψη των συλλογικών οργάνων των γιατρών, χωρίς να προηγηθεί διαβούλευση και ανταλλαγή απόψεων και για το λόγο αυτό τα μέλη του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου δεν μπορούν να συμφωνήσουν σε αποσπασματικές ενέργειες που υποβαθμίζουν την ιατρική εκπαίδευση και τη δημόσια υγεία.

Άλλωστε η άρνηση συνολικά του ιατρικού κόσμου (ΟΕΝΓΕ,ΕΙΝΑΠ, Ιατρικοί Σύλλογοι κ.λ.π.) αποδεικνύει άλλωστε ότι οι συγκεκριμένες επιλογές είναι προς τη λανθασμένη κατεύθυνση.